Hacka ansjovisen och blanda med löken. Hittade ett recept på salta ansjovissnurror som kan passa fint på midsommarbuffén, eller som ett litet tilltugg fram på kvällskvisten
Smula jästen i bunken, i med salt och det ljumna vattnet. I med oljan och vetemjöl special. Kör assistenten tills allt är blandat, sen i med vanligt vetemjöl tills degen känns smidig men lite kladdig
Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot. TipsServera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj
Mosa lite med en gaffel om bitarna är för stora. Koka dem tillsammans med vaniljpulvret och kanelstången i vatten och rörsocker ca 25-30 minuter tills de kokar sönder
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Där bjöd svärmor på dessa goda salta kolakakorna och så har jag fått mig ett par finfina benvärmare som hon stickat
I med äggen, sambal oleken och kryddorna och blanda lite mer. När de är klara så serverar du dem som du vill, men jag brukar lägga dem i pastasåsen jag brukar göra och servera med pasta till, mmm
Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
Nästa gång ska jag prova med vanligt färsk jäst och se om det går bättre. Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta
Äppelkompott. En av produkterna i den senaste Smakboxen var en glutenfri fröknäcke från Sigdal och i inspirationsfoldern som följer varje box fanns ett recept på en äppelkompottmed denna fröknäcke som ingrediens och jag beslutade mig i ett tidigt skede för att jag skulle testa denna äppelkompott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.