Bakverk och matbröd

Bakverk och matbröd

  • 12 Recept
Paj med äpple

Paj med äpple

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Skala och dela äpplena i tunna klyftor. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äpplena är mjuka
Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Smörj en muffinsplåt med smör och mjöla den. Börja med att separera bara två av äggen, äggulan och äggvitan för sig
Farmors goda skorpor

Farmors goda skorpor

Kunde inte låta bli att baka några och dom var precis så goda som jag minns dem. Brukade sitta på köksbänken och knapra på skorpa
Tunnbröd med palsternacka

Tunnbröd med palsternacka

I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Äppelkompott med salta smulor

Äppelkompott med salta smulor

Skala och hacka äpplen och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om. Ta grytan av plattan och låt svalna
Världens bästa Kärleksmums (lchf)

Världens bästa Kärleksmums (lchf)

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Blanda ihop mandel mjöl, kokos mjöl, bakpulver, salt, vaniljpulver och kakao i en bunke
Världens bästa tårtbotten!

Världens bästa tårtbotten!

Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Glutenfritt nötbröd med nyponskalsmjöl och torkade aprikoser

Glutenfritt nötbröd med nyponskalsmjöl och torkade aprikoser

Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)