Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Blanda med resten av ingredienserna. ÄppelfyllningSkala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg
Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplenmed kanel och socker till fikat
Smält smöret och rör ihop tillsammans med det torra. Skala och kärna ur äpplena och klyfta de tunnt. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och blanda ihop med äppelklyftorna
Sätt rivnaäpplen och kanel ovanpå och häll till sist över fyllningen. Rivnaäpplen. Blanda ihop ingredienserna till pajen, går snabbast och enklast i en matberedare
GLUTENFRI ÄPPELPAJmed ROSOR. Eftersom jag plockar äpplen så fort jag ser dem och redan har kokat en massa äppelmos var jag tvungen att hitta på något med alla äpplen i kylen
En annan sak med hösten som är härlig, och lite märklig, är att luften på något sätt luktar äpplen. Hög, klar luft, ett värmande solsken, lite kalla smått bitande nordliga vindar, tranor som ropar ut över bygden att de nu ger sig av för att återkomma med våren om några månader
Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. 12 bitar. 3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver½ tsk kanel100 g smör, smält1 dl mjölk3 ½ dl vetemjöl1 äpple, rivet
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.