1 Gröna
blad (t.ex. grönkål, färsk spenat, ruccola, eller en blandning)
1
Fetaost
1
Pasta (t.ex. Rigatoni eller snäckor)
1 Färsk
basilika
1 Citronolivolja
+ vanlig olivolja
1 Salt
& peppar
1 Parmesan
(valfritt)Koka upp pastavatten. Riv citronen. När pastan har 3-4 minuter kvar att koka, lägg i grönkålen (eller spenaten/ruccolan). Slå av vattnet och häll tillbaka pastan och grönkålen i kastrullen. Häll på en skvätt citronolivolja och lite vanlig olivolja. Blanda i citronskalet och pressa citronsaft över alltihop. Smula ned fetaost och klipp en massa färsk basilika över. Salta och peppra. Servera med färskriven parmesan för ultimat vardagslyxkänsla.
Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.