1 Gröna
blad (t.ex. grönkål, färsk spenat, ruccola, eller en blandning)
1
Fetaost
1
Pasta (t.ex. Rigatoni eller snäckor)
1 Färsk
basilika
1 Citronolivolja
+ vanlig olivolja
1 Salt
& peppar
1 Parmesan
(valfritt)Koka upp pastavatten. Riv citronen. När pastan har 3-4 minuter kvar att koka, lägg i grönkålen (eller spenaten/ruccolan). Slå av vattnet och häll tillbaka pastan och grönkålen i kastrullen. Häll på en skvätt citronolivolja och lite vanlig olivolja. Blanda i citronskalet och pressa citronsaft över alltihop. Smula ned fetaost och klipp en massa färsk basilika över. Salta och peppra. Servera med färskriven parmesan för ultimat vardagslyxkänsla.
Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något
Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Blanda morötterna och löken med de kokta linserna, solrosfröna, smulad fetaostoch kryddor. Tittar ni inte alls eller går ni all in med festkläder, bubbel och snittar
Nästan ingen har nog missat trenden att göra grönkålschips i ugnen och det här är en liknande variant men som går betydligt snabbare, perfekt som tillbehör till maten som bidrar med ytterligare en god smak och konsistent till rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.