400 gram
pasta som tagliatelle, spagetti eller penne
11 gul
lök
12 klyftor
vitlök
11/2 dl
olivolja
1800 gram
passerade tomater, 2 burkar eller paket
11 tsk
socker
10,5 tsk
torkad rosmarin
11 dl
hackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
10,5 tsk
timjan
12 msk
hackad färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
12 krm
cayennepeppar
10,5 tsk
salt
12 krm
vit- eller svartpeppar
12-4 msk
vit balsamvinäger
11 burk
krabbkött, 120 gram
1150 gram
skalade räkor
1350 g
fryst skaldjursmix, blandade skaldjur som bläckfisk, musslor och räkor eller motsvarande färska
11 dl
gräddeBörja med tomatsåsen: hacka lök och pressa vitlök. Bryn i olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt passerade tomater, socker, rosmarin, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt och vit- eller svartpeppar. Låt tomatsåsen småkoka under lock (det stänker annars) i 20 minuter. Vill du ha i grädde så rör i och koka upp den på slutet. Koka pastan enligt paketet. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i grädde, skaldjursmix, räkor och krabbkött i tomatsåsen och kokar upp. Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger. När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja. Blanda pastan med tomatsåsen och skaldjuren samt servera ev. med lite babyspenat, gott bröd samt riven parmesan.
300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
En smidig och lättlagad tomatsås. Recept för ca 8 dl tomatsås. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter)
Raw tomatsåsmed vitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.