Skaldjurspasta med tomatsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram pasta som tagliatelle, spagetti eller penne
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11/2 dl olivolja
  • 1800 gram passerade tomater, 2 burkar eller paket
  • 11 tsk socker
  • 10,5 tsk torkad rosmarin
  • 11 dl hackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 10,5 tsk timjan
  • 12 msk hackad färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
  • 12 krm cayennepeppar
  • 10,5 tsk salt
  • 12 krm vit- eller svartpeppar
  • 12-4 msk vit balsamvinäger
  • 11 burk krabbkött, 120 gram
  • 1150 gram skalade räkor
  • 1350 g fryst skaldjursmix, blandade skaldjur som bläckfisk, musslor och räkor eller motsvarande färska
  • 11 dl gräddeBörja med tomatsåsen: hacka lök och pressa vitlök. Bryn i olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt passerade tomater, socker, rosmarin, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt och vit- eller svartpeppar. Låt tomatsåsen småkoka under lock (det stänker annars) i 20 minuter. Vill du ha i grädde så rör i och koka upp den på slutet. Koka pastan enligt paketet. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i grädde, skaldjursmix, räkor och krabbkött i tomatsåsen och kokar upp. Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger. När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja. Blanda pastan med tomatsåsen och skaldjuren samt servera ev. med lite babyspenat, gott bröd samt riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.