Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar Matskafferiet
Srirachasill, djävulsägg och potatis med brynt smör Srirachasill med lime och koriander1 förp 5-minuterssill (à 420 g) 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven 2 msk sriracha 1 msk sweet chilisås 0,5 limefrukt, pressad saft 3 salladslökar, tunt skivade 1 kruka färsk koriander, hackad salt www.koket.se
Ugnsomelett med svamp- och räkstuvning Ingredienser 1 msk vetemjöl. 1+1 dl mellanmjölk. 4 ägg. salt och peppar. 1 tsk smör till formen. Svamp- och räkstuvning recept.mabra.com
Huevos Rancherosägg. 1röda paprikor, grovt skivade. 1gula paprikor, grovt skivade. 1rödlök, tjockt skivad. 1zucchini, skivad i centimetertjocka skivor Svt
Krämig äggröra med skinka 2-3 ägg 1 msk grädde salt vitpeppar (efter smak) smör. Tillbehör2-3 skivor rökt skinka Tomat solrosskott www.koket.se
Ugnsomelett med svampstuvning 4 ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g champinjoner 1 tsk smör 1,5 dl grädde 0,5 tsk torkad timjan 1 klyfta vitlök salt malen svartpeppar www.koket.se