Mina favoriter

Mina favoriter

  • 23 Recept
Mina favoriter
Kött från Årnäs + Paj = PICNIC!

Kött från Årnäs + Paj = PICNIC!

Vädret bjuder verkligen in till mycket grillat. Här hemma har vi nog aldrig grillat så mycket redan innan midsommar, som i år Ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda
Landgångs lyxhamburgare

Landgångs lyxhamburgare

nötfärs. 1mjölk. 1rostad lök. 1ströbröd. 1ägg. 1spiskummin. 1koriander, malen. 1tomatpuré. 1dijonsenap. 1kalvfond. 1salt
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

Blanda alla ingredienser noggrant så att alla klumpar försvinner. Grädda i våffeljärn och servera sedan 3 dl mjöl
Våfflor

Våfflor

Dela äggen. Blanda gulorna med filmjölken, rör i det smälta kallnade smöret. Vetemjöl och bakpulver blandas och röres sedan i äggsmeten
Chili con carne

Chili con carne

Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar
Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

1 L vetemjöl. 5 dl grovt rågmjöl. 1 dl lingonsylt. 1 pkt torrjäst. 9 dl mjölk. ¾ msk salt. 1 dl linfrö. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
KOKTA TJOCKA REVBENSSPJÄLL & UGNSGLACERADE

KOKTA TJOCKA REVBENSSPJÄLL & UGNSGLACERADE

Jag brukar servera mina ribs med stekta äpplen. Revbensspjäll, i synnerlighet de tjocka matiga som faller itu så lätt och smakar gudomligt av den goda glacen är ett måste på vårt julbord
Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Nu är det dax igen min vän, vi höjer stämningen och sjung, nu är det snaaart jul igen. Ja det stämmer faktiskt, tro det eller ej men nu är det faktiskt dags för julbord och visst är det de första som är godast
GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ m SAUCE VERTE

GRAVAD OXFILÉ. 400 g oxfilé. 4 gula lökar. 4 msk salt. 4 msk socker. 3 msk grovmald svartpeppar. lite torkad basilika
Söndagsstek - smalmat?

Söndagsstek - smalmat?

Yes. En god söndagsstek med sås kan faktiskt vara magert. Här kommer två recept på smarrrig söndagsstek. Porterstek för 6 personer - 11 propoints per portion ca 1,2kg nötstek tex fransyska (blir ca 890g färdig stek)2 tsk olja33cl porter1/2 tsk timjan2 klyftor vitlök6 vitpepparkorn2 st gul lök2 st tärningar köttbuljong3/4 dl svartvinbärssaft koncentrerad7 enbär1-2 msk kinesisk soya2 1/2 dl milda mini mat 7%12 potatisarBryn köttet på båda sidor i lite olja så att du får en fin stekyta
Bullar med kanel och kardemumma

Bullar med kanel och kardemumma

Min dotter älskar bullar, vanliga hederliga kanelbullar. Hon skulle lätt kunna äta dem till frukost, lunch och middag om hon fick
Kanelbullar - grundrecept

Kanelbullar - grundrecept

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). 2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om
Coq au Vin

Coq au Vin

Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen