Fisk

Fisk

Sillpaket

Sillpaket

Koka potatis mjuk. Skala gärna och dela stor potatis (4 delar) om du använder det. Koka ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader eller grilla sillpaketen på utegrill
Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Pankofriterad fisk. Skär fisken i större bitar. Pankofriterad fisk. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min
panerad fisk med dillstuvad potatis

panerad fisk med dillstuvad potatis

Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. 1 kg potatis (fast). 50 g smör. 3 msk vetemjöl. 2 dl grädde
Torsk i paket

Torsk i paket

fördela fisk o potatis. 2 pers. 400 g torsk. 2 morötter. 3 cm purjolök. 1/2 gullök. 2 dl grädde. 3 potatisar. skal från 1 citron
Pepparrotssill

Pepparrotssill

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda crème fraiche, gräddfil, pepparrot, senap och dill. Smaka av med salt
Stekt gös med gräslökssås

Stekt gös med gräslökssås

Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och sallad. 4 st gösfiléer. 1salt och peppar. 11 st ägg
Musselrätt med ansjovis

Musselrätt med ansjovis

- Sätt ugnen på 275 grader. - Häll bort spadet från musslorna och lägg dem sedan i botten på en eldsfast form
Löjrom med rösti och klassiska tillbehör

Löjrom med rösti och klassiska tillbehör

Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
Spättarullader med rom och gräslök och sparris

Spättarullader med rom och gräslök och sparris

När fisken är klar, rör försiktigt ned hälften av stenbitsrommen i såsen. 1 tärning fiskbuljong. Häll såsen över fisken och sätt in formen i ugnen i 200 grader i ca 20 min. 1 tärning fiskbuljong
Festlig rödspätta

Festlig rödspätta

Lägg ut fiskfiléerna, salta och peppra försiktigt. Servera fisken med. Stek i ugn ca 25-30 minuter eller tills fisken har en. 2 msk fiskbuljong
Rödspätta med kantarellsås - Recept - Stowr

Rödspätta med kantarellsås - Recept - Stowr

Knäck ägget på en tallrik och vispa lite med en gaffel, lägg lite ströbröd på en annan tallrik, doppa fisken först i ägget sedan i ströbrödet och stek fisken, salta 3. servera fisken med kokt potatis och sås, och fräst spenat 600g rödspätta
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

4 Tomatrisotto 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten 1/2 gul lök 2 1/2 dl risottoris t ex avorio 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesanost 1 dl strimlade torkade tomater 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Kolja ca 400 g koljafilé 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk smör Till servering ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5