Koka potatis mjuk. Skala gärna och dela stor potatis (4 delar) om du använder det. Koka ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader eller grilla sillpaketen på utegrill
Sätt ugnen på 230 grader. Smörj in potatisen i olja och krydda med rosmarin och salt. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter
Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
När fisken är klar, rör försiktigt ned hälften av stenbitsrommen i såsen. 1 tärning fiskbuljong. Häll såsen över fisken och sätt in formen i ugnen i 200 grader i ca 20 min. 1 tärning fiskbuljong
Knäck ägget på en tallrik och vispa lite med en gaffel, lägg lite ströbröd på en annan tallrik, doppa fisken först i ägget sedan i ströbrödet och stek fisken, salta 3. servera fisken med kokt potatis och sås, och fräst spenat 600g rödspätta