14 st
gösfiléer eller 8 abborrfiléer salt och peppar 1 st ägg ströbröd 3 msk smör Gräslökssås: 3 dl vatten 1 msk kycklingfond konc 1.5 msk vetemjöl 1 dl matlagningsgrädde 0.5 dl gräslök fint skuren salt och peppar Servera med: potatis kokt sockerärtor kokta sallad dill gräslökDela filéerna på mitten, salta och peppra. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och lägg ströbröd på en flat tallrik. Doppa filéerna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödet.
1 Stek
filéerna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
1 Gräslökssås:
Vispa samman vatten, kycklingfond, mjöl och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräslöken. Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och sallad. Garnera med dill och skuren gräslök.
Fräs i smör tillsammans med curry. Låt fräsa med ett par minuter. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill. 5 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1 msk chilisås 2 msk hackad rödlök 2 msk dill salt och peppar 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering Garnera med
Varva i formen och krydda med salt och peppar. Blanda med löken, det smälta smöret och dillen. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda och bred en klick av fyllningen på varje
Börja med att göra såsen som kan göras färdig flera timmar i förväg. Tillsätt smör- och mjölblandningen klickvis i buljongen tillsammans med ett par dl av grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.