Stekt gös med gräslökssås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st gösfiléer
  • 1 salt och peppar
  • 11 st ägg
  • 1 ströbröd
  • 13 msk smör
  • 13 dl vatten
  • 11 msk kycklingfond
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 10.5 dl gräslök
  • 1 potatis
  • 1 sockerärtor
  • 1 sallad
  • 1 dill
  • 14 st gösfiléer eller 8 abborrfiléer salt och peppar 1 st ägg ströbröd 3 msk smör Gräslökssås: 3 dl vatten 1 msk kycklingfond konc 1.5 msk vetemjöl 1 dl matlagningsgrädde 0.5 dl gräslök fint skuren salt och peppar Servera med: potatis kokt sockerärtor kokta sallad dill gräslökDela filéerna på mitten, salta och peppra. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och lägg ströbröd på en flat tallrik. Doppa filéerna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödet.
  • 1 Stek filéerna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
  • 1 Gräslökssås: Vispa samman vatten, kycklingfond, mjöl och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräslöken. Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och sallad. Garnera med dill och skuren gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.