1: Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. När chokladen smält, ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
2: Häll i sockret och 75g Bragokex och 60g Digestivekex i en matberedare och mixar tills kexen blivit ett mjöl. Grovhacka resten av kexen.
3: Blanda samman alla ingredienser, blandningen ska bli en deg som håller ihop om man provar rulla ihop en boll. Skulle den smula så tillsätt lite mer mjölk/vatten.
4: Lägg blandningen på plastfolie och rulla sedan ihop plastfoliet, gör en knut i varje ände och lägg sedan korven på en annan bit plastfolie och rulla in den hårt. Lägg den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering. Den går också att förvara i frysen.
Chokladsalami är ett trevligt inslag på julens gottebord eller som gåbortpresent. chokladsalami,. Chokladsalami är ett trevligt inslag på julens gottebord eller som gåbortpresent
Smält margarinet i en kastrull. Smula sönder kexen i en stor bunke, men spara några till utbakning. Tillsätt de övriga ingredienserna i bunken och blanda väl
Nu efter en lång tid (vi behöver inte gå in på antal år faktiskt utan låt oss säga att det var några år sen) har jag hittat ett recept som med lite modification smakar precis som mammas chokladsalami
Godmorgon. Dammar av ett av bloggens första julrecept, publicerat för över tre år sedan första gången. Så tänk på att bilderna är lika gamla om ni reagerar på att de inte riktigt hänger med i hur bilderna ser ut numera
Salame al cioccolato - chokladsalamiPortioner. Chokladsalamin går utmärkt att frysa in då håller den i flera månader och plockas enkelt fram en stund innan den ska ätas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.