Chokladsalami
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Chokladsalami

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g Bragokex
  • 120 g Digestivekex
  • 120 g Smör
  • 50 g Kakao
  • 150 g Mjölkchoklad/Mörkchoklad
  • 125 g Socker
  • 4 msk Mjölk/Vatten
  • 3 tsk Vaniljsocker

Beskrivning

    1: Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. När chokladen smält, ta av kastrullen från plattan och låt svalna.

    2: Häll i sockret och 75g Bragokex och 60g Digestivekex i en matberedare och mixar tills kexen blivit ett mjöl. Grovhacka resten av kexen.

    3: Blanda samman alla ingredienser, blandningen ska bli en deg som håller ihop om man provar rulla ihop en boll. Skulle den smula så tillsätt lite mer mjölk/vatten.

    4: Lägg blandningen på plastfolie och rulla sedan ihop plastfoliet, gör en knut i varje ände och lägg sedan korven på en annan bit plastfolie och rulla in den hårt. Lägg den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering. Den går också att förvara i frysen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.