1. Borsta citronerna i varmt vatten och torka av dem. Riv av zesten och klyv sedan citronerna och pressa ur saften.
2. Vispa samman ägg och socker i en skål som tål värme. Tillsätt zesten och saften. Sätt skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknat.
3. Ta skålen från värmen och rör ner fettet och låt sedan svalna.
Ni ska bara veta som jag har tjatat om denna citronkräm. Mormor kom med fika från dagen innan (påskafton) och jag var mitt uppe i en citronkräm som inte fick lämnas ensam
Jag har planterat tulpanlökar i kruka, fejat bort den sista julen och så har jag gjort citronkräm. I morse vaknade vi med så mycket snö upp över sovrumsrutan att man inte ens kunde urskilja sopbilen som traditionsenligt beepar sig bakåt längs gatan varje onsdag
Idag fick citronkrämen sällskap av pannkakor och vispad grädde och den är ju en höjdare i paj, eller på en pavlova eller scones, eller till egentligen ganska mycket
Jag fullkomligt älskar snittar, att göra snittar och inte minst att äta lite för många snittar…Dessa goda och fräscha laxsnittar med citronkräm är förövrigt extra svåra att hålla sig ifrån
Citronkräm gör såhär. Fyllning 2 Citronkräm. Fyllning 2 Citronkräm. Just nu är det inne med vackra tårtor med de mest otroliga dekorationer och figurer i sockerpasta i alla regnbågens färger
Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.