Smörkräm
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Smörkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g Äggula
  •  
  • Sockerlag
  • 250 g Strösocker
  • 60 g Vatten
  • 500 g Smör (rumsvarmt)
  • Eventuell Smaksättning
  • En sats är ungefär lagom till att täcka en tårta, eller till en sats biskvibotten.

Beskrivning

    1. Vispa äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet.

    2. Koka upp sockerlagen till 118°.

    3. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna. Vispa sedan tills smeten svalnat.

    4. Tillsätt lite av det rumsvarma smöret åt gången och vispa därefter luftigt. Smaksätt sedan om så önskas men ex smält choklad, lemon curd osv men se till att temperaturen på det du smaksätter med är så nära smörkrämen i temperatur som möjligt så den inte skär sig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.