Stekt havsabborre med ljummen tomatsallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • filéer havsabborre, eller gös, fjällad med skinn
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 färsk citronbasilika eller färsk mejram
  • 1 pinjenötter eller solrosfrön
  • 1 olivolja
  • 1 balsamicovinäger
  • 1 Salt och peppar
  • 1 tomater i blandade färger
  • 1 aubergin, liten
  • 1 färska gröna ärtor
  • 1 färska gröna bönor t ex brytböna, vaxböna osv
  • 1 färsk paprika
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 saltStekt havsabborreHacka schalottenlök, vitlök och chili fint. Hacka citronbasilika eller mejram.Stek fisken enbart på skinnsidan i olivolja på hög värme. Salta.Efter ca 2 minuter, lägg i schalottenlök, vitlök och chili. Fortsätt att steka tills du ser att fisken nästan är klar.Lyft upp fisken och lägg på en tallrik med skinnsidan uppåt. Lägg i pinjenötter och stek tills de är gyllene. Tillsätt balsamicovinäger och citrontimjan eller mejram. Koka samman hastigt. Lägg tillbaka fisken i stekpannan, denna gång med skinnsidan nedåt. Vrid ner värmen och låt allt bli genomvarmt, ca 30 sekunder.Lägg upp fisken på tallrik och toppa med blandningen från stekpannan. Servera med ljummen tomatsallad.Ljummen tomatsalladSkär tomaterna i grova bitar och lägg i en skål. Salta tomaterna och rör runt. Låt tomaterna stå i ca tio minuter så att de börjar att släppa vätska. Tillsätt vinäger och rör runt.Skär alla grönsaker i grova bitar. Skiva vitlöken tunt.Stek auberginen i olivolja på hög värme tills den har börjat att få lite färg. Tillsätt vitlök, paprika, ärtor och bönor. Fortsätt att steka på hög värme tills allt är genomvarmt, men fortfarande har spänst. Häll i allt i skålen med tomater. Rör runt, smaka av med salt och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.