1 saltStekt
havsabborreHacka schalottenlök, vitlök och chili fint. Hacka citronbasilika eller mejram.Stek fisken enbart på skinnsidan i olivolja på hög värme. Salta.Efter ca 2 minuter, lägg i schalottenlök, vitlök och chili. Fortsätt att steka tills du ser att fisken nästan är klar.Lyft upp fisken och lägg på en tallrik med skinnsidan uppåt. Lägg i pinjenötter och stek tills de är gyllene. Tillsätt balsamicovinäger och citrontimjan eller mejram. Koka samman hastigt. Lägg tillbaka fisken i stekpannan, denna gång med skinnsidan nedåt. Vrid ner värmen och låt allt bli genomvarmt, ca 30 sekunder.Lägg upp fisken på tallrik och toppa med blandningen från stekpannan. Servera med ljummen tomatsallad.Ljummen tomatsalladSkär tomaterna i grova bitar och lägg i en skål. Salta tomaterna och rör runt. Låt tomaterna stå i ca tio minuter så att de börjar att släppa vätska. Tillsätt vinäger och rör runt.Skär alla grönsaker i grova bitar. Skiva vitlöken tunt.Stek auberginen i olivolja på hög värme tills den har börjat att få lite färg. Tillsätt vitlök, paprika, ärtor och bönor. Fortsätt att steka på hög värme tills allt är genomvarmt, men fortfarande har spänst. Häll i allt i skålen med tomater. Rör runt, smaka av med salt och servera.
Varva grönsaker med kyckling, lök (rostad och stekt) och potatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Servera ny stekt kött med färskostsmör, potatis, svamp & tomatsallad. Härligt med fredag. Tomatsallad. Idag myser vi med en god köttbit med härliga tillbehör
Tillagningstid stekt fisk. Krydda med salt och peppar. Torka av torsken, krydda med salt och peppar. Servera torsken med primörsallad, riven pepparror och brynt Milda Mat & Bak
Brysselkålsallad med korv och Timjan. Slanta upp en korv ni tycker om, det går med allt från salcissia till Bratwurst eller vanlig lättrökt korv, stek i olivolja
Toppa med tahinisås, sallad och slutligen den stekta fisken. Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter
Stek laxen i smör och krydda med salt och peppar. Skala och koka potatisen. Skär den, zucchinin, paprikan, rädisorna och rödlöken i valfria bitar eller skivor
Dekorera med farinsocker, några vindruvor och brända mandlar. Den här desserten kvalar säkert inte in hos juryn i programmet Dessertmästarna, men vad gör det för gott smakar den och ingen längre tid för tillagning heller
Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar. Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.