3 min
Tillsätt chili och ris och låt fräsa med ca 1 minut. Häll på vinet och låt det nästan allt koka in. Koka upp vatten och fond. Späd riset med buljongen, undan för undan, och låt koka sammanlagt ca 20 min Rör då och då.
Varmrökt sikröra medpepparrotochgräslök. Forma runda bollar, i storlek med ping-pong bollar, av fiskköttsmeten och vänd dem därefter i dill-gräslöksblandningen så att örterna fäster sig runt hela "bollen"
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Tomater passar visst fint ihop med alla sorters lök, även gräslök
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Skala räkorna om du har valt räkor med skal. Mät upp vattnet i en tillbringare, tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och rör om (vattnet måste vara varmt så att buljongtärningarna löser upp ordentligt)
Blanda ihop potatis ochpepparrot. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
Denna sort ville jag göra med smak av svensk sommar. Sill är busenkelt att variera det är bara fantasin som sätter gränser, dessutom går det blixtsnabbt att göra och smakar mycket bättre än färdig på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.