300 g
krossade tomater (jag anv. Muttis hela tomater som jag mixade)
2 vitlöksklyftor
pressade
3
lagerblad
2 msk
tomatpuré
2 msk
paprikapulver
1 tsk
örtkrydda
1
paprika (jag tog en röd)
1 kg
fryst blomkål
2 msk
smör
3 msk
färskost
Persilja
Smör
1 h
gått ta av locket och låt småkoka utan lock i en halvtimma. När 10 minuter återstår av koktiden tillsätt paprikan som du finhackat. Smaka slutligen av med ev. lite mer salt.
Blomkålsmosmed smak av Ajvar Relisch. Men eftersom tiden blev lite knapp för att jag äntligen dammade av sonens wii-platta och körde ett litet pass med wii-fitt
Lax i alla dess former är en stor favorit hos mig men att göra den i ugnen är nog godast. Man behöver ju inte ha en sås över som jag har i detta fallet utan går bra med bara kryddor och kanske en dippsås vid sidan om
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja och vitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Skivad kassler och sen kall sås med smak av pepparrot och persilja. 5 dl gräddfil1 ½ dl majonnäs2 msk sötstark senap2 ½ msk pepparrot från tub1 dl finhackad persilja½ tsk salt2 krm grovmalen svartpepparGör så här. 1 dl finhackad persilja
Denna chokladcrème är min senaste efterrättsfavorit. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Jag minns att jag var med i en kokboksklubb, men inte att det var så tidigt. Ja, intresset för matlagning har inte avtagit i alla fall, och receptet använder jag fortfarande
I somras när vi gjorde ett litet stopp i Västergötland och huserade på Sjöbacken Gård B & B kunde jag inte motstå ett örtsalt med smak av apelsin och ingefära
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbet med smak av campari - läskande och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.