GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Torkade frukter, nötter, bär, rivna morötter eller squash, hackade oliver. Att baka på dinkelmjöl gör ju att brödet blir mer rikt på protein och mineraler ochB-vitamin bland annat
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. 1 dl hackade torkade aprikoser eller 1 dl lingonsylt ( jag brukar använda torkade aprikoser)
och hur glad blir man inte när man kommer på att det faktiskt är nyttigt också. Tog ut det ur ugnen för en stund sedan och smakade på det precis, seriöst det var bland det godaste brödet jag ätit
En solklar favorit hos mig - och nu ska jag testa lite för fröknäckesrecept. Den som känner mig vet om mina problem med magen - så linfrön är perfekt om jag kan få in i min vardagliga kost på ett bra sätt
Under sommaren har jag unnat mig mycket hembakat bröd gjort på frön, havregryn och gojibär. Ett bröd som ger mig bra energi och jag håller mig mätt länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.