Middagsmat

Middagsmat

  • 81 Recept
Schnitzel med pommes och örtkräm

Schnitzel med pommes och örtkräm

4 skivor fläskfilé, eller kalvfilé (400 g) 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 2-3 ägg 1 dl vetemjöl 4 dl pankoströbröd smör, till stekning olja, till stekning
Kotlett i panna

Kotlett i panna

  600 g Skivad kotlett med ben. 1  100 g Champinjoner (färska). 1  50 g Gul lök. 1  20 g Vitlök. 1  5 st Soltorkade tomater i olja
Stekt blomkålsris med purjolök och timjan

Stekt blomkålsris med purjolök och timjan

Blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan
Blomkålsris med kyckling & rostade nötter

Blomkålsris med kyckling & rostade nötter

Jag rekommenderar ofta mina kunder att dra ner lite på kolhydraterna på kvällen, om man inte har tränat innan förstås för då behöver man fylla på glykogenlagren i musklerna och äta kolhydrater för att optimera återhämtningen
Ugnsstuvad blomkål

Ugnsstuvad blomkål

Tisdag och jag längtar något fruktansvärt till helg. Då man bara kan slappa, träna och baka och laga mat
Grillad korv och stuvad blomkål

Grillad korv och stuvad blomkål

1 st blomkålshuvud. 14 dl mjölk. 13 msk vetemjöl. 11 msk smält smör. 11 krm muskot. 1salt och peppar. 10. 5 dl persilja
Köttbullar med gräddsås

Köttbullar med gräddsås

Låt havregryn och potatismjöl svälla i en skål med vatten och fond, ca 10 minuter. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör
Köttbullar med rödbetor

Köttbullar med rödbetor

Blanda färs, lök, rödbetor, potatismjöl, ägg, salt och peppar och rulla köttbullar av smeten. Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta