Grillad korv och stuvad blomkål
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 14 dl mjölk
  • 13 msk vetemjöl
  • 11 msk smält smör
  • 11 krm muskot
  • 1 salt och peppar
  • 10.5 dl persilja
  • 14 st korv
  • 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0.5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.
  • 12 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. Häll såsen över blomkålsbuketterna. Strö på persiljan.
  • 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv. Stek dem i grillpanna tills de är varma. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.