Revbensspjäll med apelsin- och vitlöksglaze
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Revbenspjäll i ugn
  • 11,5 kg tunna rebvenspjäll
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11,5 dl honung
  • 11 apelsin, skalet
  • 11 citron, skal och saft
  • 14 msk soja
  • 13 msk färskriven ingefära
  • 11 röd chili, finhackad
  • 12 klyftor vitlök, finriven
  • 13 svenska röda äpplen
  • 11 rödlök, skalad
  • 11 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 11 tsk dijonsenap
  • 10,5 citron, saften
  • 11 kruka bladpersilja, hackad
  • 1600 g fast potatis, små
  • 1 Revbenspjäll i ugn 1,5 kg tunna rebvenspjäll olivolja salt peppar
  • 1 Glaze1,5 dl honung 1 apelsin, skalet 1 citron, skal och saft 4 msk soja 3 msk färskriven ingefära 1 röd chili, finhackad 2 klyftor vitlök, finriven
  • 1 Äppelslaw3 svenska röda äpplen 1 rödlök, skalad 1 dl majonnäs, gärna Hellmans 1 tsk dijonsenap 0,5 citron, saften 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 1 Klyftpotatis600 g fast potatis, småSätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra spjällen på båda sidor. Lägg dem i en långpanna. Glaze
  • Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Pensla glazen på spjällen. Tillaga spjällen i ugnen ca 50 minuter, öppna ugnen var tionde minut och pensla spjällen med glaze för ett riktigt bra resultat. Ta ut och låt vila ca 5-10 minuter före servering. Klyftpotatis
  • Klyfta potatisen. Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen på 200 grader ca 30 minuter, tills de är är mjuka och har fått fin färg, ca 30 minuter. Äppelslaw
  • Strimla äpple och rödlök. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt. Servera spjällen med klyftpotatis och äppelslaw.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.