Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Sätt ugnen på 250 grader. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Hacka vitlöken grovt. Ringla över olivolja och strö på rosmarin och vitlök, blanda om ordentligt
Ibland kan det va gott att byta ut den vanliga potatisen mot något annat. Sötpotatisen som du säkerligen kan gissa, smakar mycket sötare än vanlig potatis och får en mjukare konsistens
1. Bryn köttet i en stekgryta. 2. Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. 3. Slå över vattnet, fonden och vinägern och låt puttra i ca 1,5 timme
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt och gott. Ca 4 port400 g fryst renskav1 liter färska, frysta eller konserverade kantareller2 gula hackade lökar8-10 enbärSalt och vitpeppar2 msk vetemjöl3 dl vatten1 buljongtärning1,5 dl vispgräddeHackad persiljaFräs svampen och ta upp den så länge
Gott, nyttigt och helt glutenfritt. Med en skiva brie eller annan god ost och en frisk marmelad är det ett perfekt tilltugg när suget sätter in fram på kvällskvisten
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas