Vietnamesiska köttbullar med nudelsallad. Hej hej. En riktigt trevlig söndag till er alla. Här sitter jag och bara tar det lugnt och njuter av den kalla krispiga luften som sipprar in genom min öppna altandörr
Vi har en matkasse från City Gross en här veckan. Ni som följer bloggen vet att jag vann matkassen i ett halvår, men eftersom vi inte tar den varje vecka har jag dragit ut på tiden
2 kycklingfiléer100 g glasnudlar150 g sockerärtor4 st knipplök1 limesaft från 1 1/2 msk finriven färsk ingefära1 msk rapsolja1 tsk sambal oelek2 1/2 msk japansk sojasalt och pepparcashewnötterStrimla kycklingen i mindre bitar
Pho är en vietnamesisk nudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
I helgen gjorde jag och Micke en fantastisk middag till en utav de där sommarkvällarna då man kunde sitta ute hur länge man ville i t-shirt och det blev liksom inte kallt
Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet. Det är en av mina alla tiders favoriter och I love it, I love it, I love it