I Malmö finns en mysig liten restaurang som heter Mrs Saigon. Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
Koka kycklingen i samma buljong. Lägg sedan i frikadellerna och kycklingen. Fisksås, salladslök, färsk koriander, lime, pepparfrukt, 450 g kyckling, 200 g pakchoi, 250 g risnudlar, 50 g ingefära, (1 kanelstång), jag hade inte det hemma utan pudrade över liiiite malen kanel, stjärnanis, kycklingbuljongtärning/fond, vitlök, maizena/potatismjöl, gul lök, 300 g färs/kött eller fläsk. 2 liter vatten, 50 g ingefära i tunna skivor, 1 st kanelstång, 1 st stjärnanis och 4 st kycklingbuljongtärningar eller 5 msk konc kycklingfond. Skär 450 gr kycklinglår eller filé i bitar. 450 g kyckling. 4 st kycklingbuljongtärningar. 5 msk konc kycklingfond
Den rätt jag ger mig på här är det som en del menar är nationalrätten i Vietnam – Pho. Att göra pho är inte så svårt men det tar lite tid att koka buljongen, så gör gärna det på helgen (eller när du har gott om tid)
Pho Bo (nudelsoppa med biff), 4 pers. I senaste numret av Mer Smak hade de flera vietnamesiska recept av Tam Åkesson som är krögare på Xe Ôm Indochine i Stockholm
4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
. Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Salta kycklinglårfiléerna. Skiva kycklingen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön
Ta upp kycklingvingarna en stund, häll i ytterligare lite olja och lägg i den hackade vitlöken. Fräs försiktigt någon halvminut och lägg sedan tillbaka kycklingen i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.