Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna. Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor
Det var ju det där med julmaten med. Det här däremot var en suverän upplevelse, smakrik, fräsch, krispig och fantastiskt god blev den här gurksalladen med en asiatisk touch
ex japansk, thailändsk eller som här, vietnamesisk. Middag med lite hetta, syra och fräscha smaker är vad du hittar här i det Mårtenssonska köket i dag, när det handlar om en färsröra som serveras med färgglada grönsaker och en sötsyrlig dressing (och kanske lite sriracha om man som Håkan älskar hetta
Blanda fläsk och räkor med resten av ingredienserna, smaka av med salt och vitpeppar. Doppa rispappret i vattnet och lägg pappret på en torr bänk, dra med fingrarna över pappret för att ta bort överflödigt vatten
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.