rotsakssoppa med örter och röda linser (vegan). Nillas gröna biryani med linser och nötter (vegan). Ät näringsspäckad, ren och läkande mat, 100% glutenfri, utan vitt socker och få i dig tillräckligt med protein på samma gång
Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis. Den görs i Balkanländerna, Mellanöstern, Grekland och även Italien har en version
Aloo gobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. Denna fantastiska gryta kan tillagas på många olika vis och är lika ljuvlig att serves med ris eller chapatibröd
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också. Med en god sås kan det knappast bli bättre =) Woken kan man variera hur mycket som hällst
Ha ev i lite vatten om linserna sväller. 1 dl röda linser. 1 dl belugalinser. Tillsätt krossade tomater och linser, låt bubbla ca 10minuter. 1 dl röda linser. 1 dl belugalinser
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. Blanda alla kryddorna och vänd ner i grytan någon minut innan du häller på tomatkross, kokosmjölk, vatten och linser
Skölj linserna och lägg i dom tillsammans med övriga ingredienser i stekpannan. Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter. 5 dl röda linser
Skaldjur har aldrig varit något för mig. Tämligen motbjudande och äckliga tycker jag att de är. Kan inte minnas mig att jag någonsin tyckte det var gott, varken musslor eller kräftdjur
Linser finns i en massa olika varianter, och är alla bra källor till proteiner (extra viktigt för vegetarianer som inte får i sig animaliskt protein), vitaminer och mineraler