För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Tror inte att jag har skrivit ner detta recept till dig tidigare. Men herregud så barnsligt enkelt. Vem vill inte kunna göra sig egna majonäs eller Aioli
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Hacka löken och vitlöken. Skala ingefäran och hacka eller riv den. Hacka även chilin. Stek lök, vitlök och ingefära på medellåg värme tills löken är mjuk och glansig men inte bränd
Skala och koka potatisen. Låt den rinna av och ånga den torr. Tillsätt smör och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar
Låt ströbrödet svälla i mjölken, ca 10 min. Finhacka och bryn löken lätt i en stekpanna med smör. Låt den svalna och blanda sedan med ströbrödsblandningen
Blanda ströbröd, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt, svartpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och rör i kokos och smör. Låt smeten svälla i 10 minuter. Klicka ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 minuter