Kardemummakaka (mjölkfri) ½ dl sojamjölk. Och med det så var vi framme vid dagens recept, en jättegod kardemummakaka som doftar helt fantastiskt när den står i ugnen
Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Då är det lätt att göra kardemummakakan till en liten tårtbit med en klick Crème Fraiche, röda och svarta Vinbär och Hallon
-Av Fröken LindaJag fortsätter att berätta om min kunskap om allergikost. Efter som jag har varit mjölkallergiker hela livet så får jag ju alltid prova mig fram till det rätta
Eftersom det är mycket kalasande så här på våren/sommaren, så har jag tänkt att det den närmaste tiden ska dyka upp lite olika förslag på bl a kakor och desserter som passar de flesta
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.