Fisk

Fisk

  • 42 Recept
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 125 g smör 1 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk japansk soja 4 pak choi 3 msk ostronsås 2 limefrukter 3 msk sötmandel, rostad, grovhackad 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk svarta sesamfrön salt svartpeppar neutral matolja, till stekning
Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 800 gram torskryggfilé , tinad 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 1 msk smör Ugnsbakad blomkål 1 st blomkålshuvud(en) 100 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen 50 gram grana padano 0,5 kruka(or) färsk persilja 30 gram mandel , finhackad Sallad 50 gram färsk bladspenat 0,5 msk olivolja 1 tsk vit balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

1. Skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna. När den blivit genomskinlig och gyllene är den klar
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan
Kallrökt lax med pepparrot och potatis

Kallrökt lax med pepparrot och potatis

Börja koka potatis ca 20-25 minuter. Pepparrotssås. Skala och riv färsk pepparrot fint. Blanda crème fraiche eller matyoghurt med pepparrot efter smak samt tillsätt, salt, peppar, socker och citronsaft
Potatisstomp med lax och dillsås

Potatisstomp med lax och dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé 800 g mandelpotatis 1 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 kruka dill 1 citron 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ugnsbakad laxfilé

Ugnsbakad laxfilé

4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst). 1salt. 1citronpeppar. 13 dl vispgrädde. 12 msk majonnäs. 11 knippa dill
Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar