laxfiléer 175 g styck. 1500 g oskalade räkor. 5 smulad fiskbuljongtärning. 75 dl hackad dill. 1150 g haricots verts. 1250 g gröna ärter. 1laxfiléer 175 g styck 500 g oskalade räkor 2 dl crème fraîche 1 dl vatten. 5 smulad fiskbuljongtärning 0. 75 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g haricots verts Topping 250 g gröna ärter ärtskott citronskivor Serveras med pressad potatis ärtpuréSkala och dela potatisen i mindre bitar. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 5 dl mellangrädde. 25 g smör. 5 dl herrgårdsost. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 5 dl herrgårdsost 2 msk ströbröd flytande margarin Ugn. 225° Det här behövs för ca 4 port
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
4 bitar laxfilé á 125 g. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. 4 bitar laxfilé á 125 g 1 ägg 1 hackad gul lök. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo
5 dl socker. 5 dl hackad dill. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.