Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Detta gör att vitlöken värms och den allra stickigaste smaken försvinner och blir lite rundare
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. 1Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Lägg upp laxskivorna på tallrikar och skeda upp den ljumna linssalladen. Riv lite färsk pepparrot över och dra några varv med pepparkvarnen (gärna svartpeppar)
Dagens middag med dillstuvade rotsaker ochpotatismedkallröktlax blev en kalasmiddag. Till fick det bli några tunna skivor av kallröktlax, lite citron och sedan rikligt med körvel
Bred osten på pannkakorna och lägg på laxen. Vispa ner äggen och späd med resten av mjölken. Rullarna kan också fyllas med exempelvis skivor av rökt kalkon eller skinka men ta då en annan smak på färskosten
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Servera laxen tillsammans med pressad potatisoch garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.