Mat-tips

Mat-tips

  • 38 Recept
Risgrynspudding

Risgrynspudding

RISGRYNSGRÖT. 1,5 dl grötris. 13 dl vatten. 17 dl mjölk (standard). 10,5 tsk salt. 11 msk smör. 11 bit kanelstång
Blomkål i ugn med bacon och ost

Blomkål i ugn med bacon och ost

1 kg blomkål. 1 paket bacon. 1,5 dl riven ost. 3-4 dl vispgrädde. salt, peppar, chiliflakes. 0,5 dl hackad färsk/fryst persilja
Coleslaw med rödkål

Coleslaw med rödkål

500 gram rödkål. 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt). 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Ingredienser Portioner. 8 1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g) 2 - 3 gula lökar 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 - 3 små röda äpplen 1 dl valnötskärnor Lägg till i inköpslistan
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Rostad sötpotatis och kikärtsröra

Rostad sötpotatis och kikärtsröra

Supergod röra att bre tjockt på bröd, använda som mättande fyllning i vega-wraps eller servera som tillbehör istället för t
Senaps- och honungskyckling

Senaps- och honungskyckling

Senaps- och honungskyckling. Hej och en riktigt trevlig fredag till er alla. Som jag brukar säga. visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar
Fläskytterfilé Gorgonzola

Fläskytterfilé Gorgonzola

Ingredienser. 4 port. 700 g fläskytterfilé. salt och peppar. 2 msk smör. 1 dl gorgonzola. 1/2 dl soltorkade marinerade cocktailtomater