Risgrynspudding
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • RISGRYNSGRÖT: 1,5 dl grötris
  • 13 dl vatten
  • 17 dl mjölk (standard)
  • 10,5 tsk salt
  • 11 msk smör
  • 11 bit kanelstång
  • 1 TILL PUDDINGEN: 1 liter risgrynsgröt
  • 13 ägg
  • 11 dl grädde eller mjölkFörbered och koka risgrynsgröt om du inte redan har kokt risgrynsgröt att tillgå. KOKT RISGRYNSGRÖT: Blanda risgryn, vatten, salt, smör samt ev. kanelstång i en kastrull och koka upp och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Rör då och då. Häll i mjölken och rör om och låt gröten koka med lock på låg värme i ca 40 minuter (akta så att gröten ej bränns). Rör då och då. PUDDING: Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. Vispa tre ägg och en dl mjölk eller grädde i en stor bunke. Tillsätt risgrynsgröten och rör ut den till en jämn smet. Smörj en ugnssäker form med lite smör och häll i risgrynssmeten. Grädda risgrynspuddingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stelnat. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev. lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.