11 dl
grädde eller mjölkFörbered och koka risgrynsgröt om du inte redan har kokt risgrynsgröt att tillgå. KOKT RISGRYNSGRÖT: Blanda risgryn, vatten, salt, smör samt ev. kanelstång i en kastrull och koka upp och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Rör då och då. Häll i mjölken och rör om och låt gröten koka med lock på låg värme i ca 40 minuter (akta så att gröten ej bränns). Rör då och då. PUDDING: Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. Vispa tre ägg och en dl mjölk eller grädde i en stor bunke. Tillsätt risgrynsgröten och rör ut den till en jämn smet. Smörj en ugnssäker form med lite smör och häll i risgrynssmeten. Grädda risgrynspuddingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stelnat. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev. lättvispad grädde.
Risgrynspudding är något jag har ätit mycket i min barndom. Min farmor var en hejare på att göra det. Hon kokade först gröten och sedan gjorde hon pudding av den
Ingredienser Portioner. 4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
God fortsättning. Hoppas ni alla hade en underbar julafton igår. Min var magisk, med julfrukost hemma hos mig och sedan resten av dagen hemma hos min mosters familj
Låt risgrynspuddingen svalna något och servera med jordgubbssylt och vispad grädde. Den här anrättningen kan jag inte på något sätt ta åt mig äran för, för det är min man som har lagat den
Gammaldags risgrynspuddingIngredienser. Servera risgrynspuddingen med hallonsylt. 1 sats risgrynsgröt (recept längst ner)3 äggrivet skal av en citron Riv citronen och vispa upp äggen
Recept. Anna Stefansson. tis, 2013-07-23 21. 39. 60min. (0). Koka upp vattnet och häll i riset. Rör om. Sänk värmen. Tillsätt mjölken i omgångar och rör om
Risgrynspudding. RISGRYNSPUDDING MED RUSSIN OCH KARDEMUMMA1½ dl rundkornigt ris3 dl vatten7½ dl sojamjölk1 msk vaniljsocker½ msk citronarom1 tsk stötta kardemummakärnor1 dl russin400 g smulad hård tofuKoka upp ris och vatten och låt sjuda under lock i 10 min
Servera fruktsalladen till risgrynspuddingen. Rör ihop gröten med ägg, socker och hackad mandel och häll i en smord ugnsfast form eller fyra smorda ugnsfasta portionsformar
När vi åt soppa hemma i mitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.