Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Knäckigäppelpaj (en form). Här hemma är paj en favorit när det kommer till fika och i helgen provade jag ett alternativ till den klassiska smulpajen och nu blev det en knäckig variant
När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpaj med knäcköverdrag. Eller, jag skulle vilja påstå att detta knäcköverdrag passar bättre till äppelpaj än vad vanlig smuldeg gör
Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2393
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.