Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och tärna gurkan fint
Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den. Blanda salt, socker, vit- och svartpeppar, rosépeppar och dill och gnid in fisken med detta
Gör ni egen gravad lax till jul. Det är väldigt enkelt och det blir så himla mycket godare än den man köper i affären så har du tid så tycker jag du ska testa