Härligt ljust matbröd! •Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme Martin Billberg
Kyckling i ugn med mozzarella, valnötter och salami 1. Olja en ugnsfast form och sätt ugnen på 225°. Skiva kycklingfiléerna i cirka 3 centimeter tjocka skivor www.landleyskok.se
Fyllda lövbiffsrullader i gräddsås med rostad rotselleri Lövbiffsrullader500 g lövbiff 0,5 gul lök 40 g smör 100 g bacon, fintärnat 1 saltgurka, fintärnad 2 msk kapris, hackad 1,5 msk dijonsenap 4 dl kalvfond (utspädd) 1 dl vispgrädde 1-2 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse 0,5 dl färsk bladpersilja, grovhackad salt svartpeppar, nymalen www.koket.se
Parmalindad kycklingfilé fylld med västerbottenost, crème fraiche, persilja och salvia Att fylla och linda in kycklingfiléer i skinka är ju knappast något nytt, men det tål att varieras och upprepas - i det OÄNDLIGA som man så ofta säger Två små kök
Rostad vitlökssky med konjak Ingredienser Portioner. 3 dl 5 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 schalottenlökar 1 msk smör 5 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk konjak 1 1/2 msk konc kalvfond 6 dl vatten majsstärkelse till redning salt malen svartpeppar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit Hemmets Journal
Morotsrulltårta 165 g morot (2 st). 160 g riven kokos (1,5 dl). 13 g malen kanel (1 tsk). 11-2 g salt (1/2 tsk). 15 g bakpulver (1 tsk) www.koket.se
Minisemlor Ingredienser Portioner. ca 30 st Semmelbullar 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör 2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1 ägg 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 krm hjorthornssalt 5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) Pensling 1 ägg Fyllning till 10 bullar ca 1/2 dl inkråm (från bullarna) 100 g mandelmassa 2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk) Garnering till 10 bullar 1 1/2 dl vispgrädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5 www.ica.se
Pilgrimsmussla med balsam- och tomatsmör 2 pers. Ingredienser. 75 g smör, 3 soltorkade tomater, 2 salladslökar (det gröna), 2 st schalottenlökar, 2 msk röd balsamvinäger, 6 st pilgrimsmusslor (3 per pers, eller om varmrätten är kraftig tycker jag det räcker med 2 st per pers) Karins Spis
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett tillnyårsförrätten Halstrade pilgrimsmusslor. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck Lottzys matblogg
Gratinerade musslor Sätt ugnen på 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet Matklubben.nu
Gratinerade musslor med vitlökssmör! . En enkel och god förrätt som går bra att ha på lut i frysen. 4 port. 1 paket frysta blåmusslor. 100 g smör, rumstempererat Matmekka
Räksallad i västerbottenskorg Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt. Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper matkarlek.nu