Vegobiff med hemmagjord fempepparsås och sauterad savoykål. Att kunna göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att göra otroligt god mat av väldigt få och enkla råvaror
Hemmagjordgnocchi,. Jag gjorde gnocchi i fredags. MMmMmMMmmmm älskar gnocchi. Gnocchi. Gnocchi,. 500 g fast potatis (hade typ 6 stora potatis)1 ägg ca 2 dl vetemjöl ( + inkl utbakning) 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1/2 dl kokvatten (från gnocchin) till såsen1 msk smör
4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Nu har jag äntligen testat göra vanlig hederlig gnocchi, och resultatet blev väldigt bra. Gnocchideg. (Om du har en gnocchibräda kan du skatta dig lycklig
Idag har jag även gjort hemmagjordGnocchi al forno toppad med fetaost för första gången. Här har jag fotat innan jag körde in Gnocchin att gratineras i ugnen, sedan var jag tvungen att sticka iväg på utvecklingssamtal för min dotter så maken fick ta ut den ur ugnen och äta med barnen… och inte jag
Hemmagjordgnocchi var inte alls svårt att göra. Fast inte samtidigt. I och för sig så smakar det ju inte särskilt mycket bara sådär men tillsammans med bacon, purjolök och vad mer jag nu satte i så var det amazingly gott
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.