Middag

Middag

  • 33 Recept
Kyckling
Cannelloni fylld med kycklingröra

Cannelloni fylld med kycklingröra

Sätt ugnen på 175°. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingköttet i små tärningar. Skär paprika i tärningar
Falafelbullar och fetaostsallad

Falafelbullar och fetaostsallad

Skala och hacka lök och vitlök. Mixa tillsammans med kikärter, salt, persilja, sambal oelek och majsstärkelse
Portergryta

Portergryta

En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor
Pastagratäng

Pastagratäng

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök
Makaronipudding med italiensk touch

Makaronipudding med italiensk touch

Skala och hacka löken. Skiva korven tunt. Stek lök och korv i en stekpanna med smör. Koka makaronerna. Hacka tomaterna
Fylld lövbiff

Fylld lövbiff

Det är dags för fredagsmys. Bästa dagen på hela veckan är kommen. Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna
Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Skär baconet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter. Lägg över broccolin i en smord ugnsfast form
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Grillade revben

Grillade revben

Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
julens goda köttbullar

julens goda köttbullar

Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Renskav med zuccinipasta

Renskav med zuccinipasta

Jag vet inte vart dagen tog vägen idag, men plötsligt var klockan halv tre och jag var vrålhungrig. Hade inte hunnit äta annat än frukost
Renskav med potatismos á la Micke

Renskav med potatismos á la Micke

Micke har bytt ut kepsen mot kockmössan under tiden jag är sjukskriven och värken är för stor. Inte Micke emot eftersom han sedan tonåren dröm om att bli kock men på grund av en pådrivande syo som tycket att kockyrket bara var för kåkfarare och inte var något framtidsyrke (detta var på 80-talet som tur är) valde att läsa el-linjen
KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

Detta var vår middag igår, så himla gott. Receptet på kålpuddingen hittade jag på Kokaihop. se, det finns ju massor av olika varianter på kålpudding