Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra mednötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Om du vill ha lite mindre kolhydrater så plockar du bort morötterna när du äter, men de ska helst vara med när du lagar till rätten eftersom de ger god smak till köttet
Här kommer ett recept på matpaj med rökt skinka som grund. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min
Ugnsomelett med mozzarella och kyckling. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.