Klassisk spaghetti med köttfärssås bolognese är alltid lika uppskattat av gammal som ung. Stek färsen smulig i olivolja i en stekgryta tills den är ordentligt brynt
600 g kyckling eller kalkonfärs. Kycklingfritters600 g kyckling eller kalkonfärs 1 st lime, saft och rivet skal 0,3 st chili, urkärnad och finhackad 1 dl purjolök, finhackad 3 msk fisksås 1 st äggvita 2 msk kokosflingor 0,75 dl mjölk salt grovmalen svartpeppar rapsolja att steka i
Bryn köttfärs och lök. Häll ovan köttfärsen. 4Spara receptetSkriv utIngredienser500 g köttfärs1 hackad gul lök1 påse sockerfri tacokrydda eller hemmagjord1 burk tacosås (ca 200 g)1 tub mjukost paprika a 275 g200 g crème fraiche1 röd, hackad paprika2 dl riven ostInstruktionerSätt ugnen på 230 gr. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 500 g köttfärs
Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över
Tillsätt lök, nötfärs, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs. 200 g nötfärs. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen i vatten med kycklingfond och salt
I helgen gjorde vi Moussaka. Det är så himla gott och man undrar varför man inte gör det oftare. Men tyvärr hade de ingen aubergine på ICA så det fick bli zucchini istället