Kycklingfritters600 g kyckling eller kalkonfärs 1 st lime, saft och rivet skal 0,3 st chili, urkärnad och finhackad 1 dl purjolök, finhackad 3 msk fisksås 1 st äggvita 2 msk kokosflingor 0,75 dl mjölk salt grovmalen svartpeppar rapsolja att steka i
Majs- och tomatsalsa1 st stor burk majskorn 800 g valfria tomater 10 cm purjolök (det gröna) 1 st lime, saft och skal 0,3 st chili, urkärnad och finhackad 1 sst vitlöksklyfta, riven eller pressad salt grovmalen svartpeppar
Börja medtomatsalsan så att den får stå och samla ihop smakerna en stund innan det är dags att äta. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Tillsätt skivad chorizo och låt den steka med en stund. Skala och finhacka löken. Tomatsalsa. Skala och grovhacka löken och fräs den i en gryta med olja
Skär vitlöken i hälften, lägg den i en ugnsform och pensla med olja. Majs och vitlökssoppaPortioner. Fräs lök och lagerblad tillsammans med smör i en kastrull
Ingredienser Portioner. 4 1 dl majonnäs 2 pressade vitlöksklyftor 1 dl riven parmesanost 1/2 tsk chipotlechili 1 krm chiliflakes 4 förkokta majskolvar 50 g smält smör 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En allt-i-ett-gratäng med potatis, korv och äpple som passar både vuxna och barn. Jag ska strax göra lite middag, det blir en enkel pastasallad idag med bacon idag tänkte jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.