Kokbok 6

Kokbok 6

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
Tareqs falafel med hummus och sallad

Tareqs falafel med hummus och sallad

Falafel500 g torkade kikärtor, blötlagda över natten 1 gul lök, stor 100 g färsk bladpersilja 2-3 klyftor vitlök 1 grön chilifrukt 2-3 tsk salt 2 tsk svartpeppar 3 msk malen spiskummin 5 msk sesamfrön 1 msk bakpulver 1 tsk bikarbonat 2 dl vatten solrosolja, till fritering
Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter

Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter

1 förp halloumiost, eller grillost (à 250 g) 1 msk rapsolja 400 g jordgubbar 70 g mâchesallad 100 g valnötter 1 msk honung 3 msk olivolja 1 citron 1 kruka mynta rapsolja, till stekning flingsalt peppar
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Coleslaw med rödkål

Coleslaw med rödkål

500 gram rödkål. 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt). 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
Halloumi med chimichurri

Halloumi med chimichurri

500 g halloumiost. Chimichurri1 kruka basilika, finhackad 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad 1 kruka färsk koriander, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, rivet skal och saft 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk vinäger 2 msk olivolja 1 tsk honung salt svartpeppar, nymalen
Nudelwok med köttfärs, kål och thaibasilika

Nudelwok med köttfärs, kål och thaibasilika

300 g risnudlar, breda 5 klyftor vitlök, finhackade 1 rödlök, i klyftor 300 g nötfärs 1 spetspaprikor, i strimlor 500 g salladskål, strimlad 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk farinsocker 1 limefrukt, pressad 1-2 krukor thaibasilika 1 dl salta jordnötter, hackade neutral matolja, till stekning