Jag har tidigare gjort en pokè bowlmedsaffransmarineradlax, och en annan vegetarisk pokébowlmed kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
Jag marineradelaxen i saffran, bland annat, därav den väldigt intensiva orangea färgen, men ni kan även köra på en mer "standard" asiatisk marinad med ingefära, lime, soja och sesamolja
På bloggen hittar du även pokébowlmedlax. Pokébowl, allt gott i en liten skål. Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowlmed era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Lägg laxen över och toppa med grönsakerna. Bläddrar man i en mattidning så är det Hawaii-special med samma fisk- & risskål men också recept på drinkar och fisk-tacos från de där öarna i Stilla Havet
Grillad laxmedmarinerad blomkål & dillcitronsås. Pensla laxenmed marinaden, låt vila några minuter. Spola av med kallt vatten så kokningen avstannar och låt sedan rinna av ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.