Krispig tofu i röd curry med risnudlar
www.kungmarkatta.se
www.kungmarkatta.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 paket fast tofu, tärnad
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 paprikor, urkärnade och skurna i tunna skivor
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk kokosolja
  • 1 liten burk (4 oz/115 g) vegansk* Panang röd currypasta
  • (*många traditionella versioner innehåller räkpasta så läs innehållsförteckningen om det är viktigt för dig)
  • 6 kaffir lime blad (valfritt, men rekommenderas för smakens skull)
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 1/2 konservburk (600 ml) ekologisk osötad kokosmjölk
  • 2 msk tamari
  • Risnudlar* (eller liknande) att servera till
  • *(Tillaga så mycket som behövs, det enklaste sättet är att bara lägga dem i kokhett vatten i ca 3 minuter och sedan hälla av vattnet och servera.)
  • 5 dl färsk babyspenat eller sauterad grönkål att servera till (valfritt)
  • Thaibasilika/koriander/persilja, torkade chiliflingor, hackade salta jordnötter och färska limeklyftor att servera till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.