Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar
  • 112-16 småpotatisar
  • 11 msk flingsalt
  • 14 msk muscovadosocker
  • 12 msk söt paprika
  • 11 msk spiskummin
  • 11 msk malen koriander
  • 1¼ msk kajennpeppar
  • 11 dl majonnäs
  • 11 dl crème fraiche
  • 12 –3 msk chilisås av ketchuptyp
  • 11 –2 msk hot sauce på flaska
  • 11 knippa salladslök
  • 12 krukor koriander
  • 11 mild spansk pepparfrukt
  • 12 lime, färskpressad saft av
  • 11 msk risvinäger
  • 11 tsk fisksås
  • 11 msk ingefärsjuice
  • 11-2 msk mirin
  • 12-3 lime
  • 11 msk smör
  • 14 portioner kokt couscous och/eller grönsalladRub: Smula ner flingsaltet i en bunke. Blanda i muscovadosockret. Blanda i resten av ingredienserna. Häll i en burk, förslut och förvara svalt.
  • 1 Tänd grillen. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten.
  • 1 Se till att ha en riktigt jämn och bra glöd. Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. Gör chilimajon och salsan under tiden.
  • 1 Chilimajo: Blanda alla ingredienserna i en skål.
  • 1 Salsa: Ansa och skiva salladslöken. Hacka koriander. Ansa och skär pepparfrukten i tunna skivor. Blanda limesaft, vinäger, fisksås, ingefärsjuice och mirin. Smaka av. Vänd ner salladslök, koriander och pepparfrukt.
  • 1 Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.