Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Fyll på med citronsaft, vin och fiskbuljong. Koka ihop spadet från fiskkoket till hälften. Vänd till sist ner den vispade grädden försiktigt och häll den över fisken
Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda
Igår var det fiskepremiär på St. Bredsjön men vi premiärfiskade idag istället. Iallafall fick vi med oss tre öringar hem (dvs dagsransonen, jag hade kunnat fiska hela dagen annars
Ta ut långpannan och låt fisken vila ett par minuter innan den serveras med såsen. 1 tärning fiskbuljong. 2 st citron 2 dl crème fraîche (2 dl) 1 tärning fiskbuljong 4 st laxskivor/bitar portionsstora 1
Ingredienser Portioner. 4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Supegod ugnstekt laxsida med hollandaise och betor. Även om det finns jättemånga goda recept att göra på lax så är nog favoriten här hemma ganska enkel och klassisk
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong