Första gången jag lagar saltsill. Blanda ner löken och smaka av med muskotnöt, salt och peppar. Men får jag välja så föredrar jagvanlig stekt strömming
En av sommarens finaste primörer är den nysaltadesommarsillen. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera purén, sillen och löksåsenmed lite rårörda lingon. Tycker att stektsaltsill är underbar sommarmat, idag blev det med lite puré till men nykokt färskpotatis är naturligtvis bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.