Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags. Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma
Mycket av den turkiska maten är grytor och oftast, men inte alltid, vegetariska. En av de mest populära maträtterna heter Taze fasulye men kallas även för yeşil fasulye eftersom det är gröna bönor (yeşil fasulye=gröna bönor) Brytbönor för att vara exakt
Det finns vissa maträtter i Turkiet som jag älskar men inte riktigt vågar mig på att laga. Jag har ibland en inställning att matlagning är svårt, vilket det absolut inte behöver vara men detta gör att jag backar och inte riktigt vågar ta mig an maträtter
Här kommer en favorit i repris. Jag ville ha lite nyare, bättre bilder och eftersom folk varje vecka söker och hittar just detta populära recept så bestämde jag mig för att skriva det igen
Det här är spännande för mig. Turkisk pizza ”Lahmacun” – det är inte som vilken pizza som helst inte. Jag tycker det är en slags blandning mellan langos och vanlig pizza med köttfärs
1,5 msk sumak (en syrlig krydda från mellanöstern, används mycket i sallader, ger en frisk och syrlig smak. 1,5 msk sumak (en syrlig krydda från mellanöstern, används mycket i sallader, ger en frisk och syrlig smak
Detta är en klassisk rätt som görs i många länder i Mellanöstern som Irak, Marocko och Algeriet. Djej wo batata- En Libanesisk gryta som tillagas i långpanna och som i all sin enkelhet är så himla god
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott. Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR
Det finns många olika varianter på kubba och de görs i många länder i Mellanöstern. Man skulle kunna beskriva kubba som Mellanösterns svar på den svenska kroppkakan