Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 300 g köttfärs. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Det är bara att steka köttet några minuter och du har super god kebab redo. Köttet kan vara lite rosa i mitten, det är ok för att skivorna ska stekas några minuter innan servering i olja
Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint. Krispiga grönsaker är ett måste och här är det bara att laborera efter eget tycke och smak
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag