Mina favoriter

Mina favoriter

  • 185 Recept
Mina favoriter
Fransk omelett

Fransk omelett

Knäck äggen och vispa sönder dem med en gaffel. Blanda äggen med vatten, salt och svartpeppar. Smält 1 tsk av matfettet i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör
Pastagratäng med kyckling

Pastagratäng med kyckling

Skär kycklingen i strimlor och bryn i den i en stekpanna med smör. Skölj och strimla purjolöken och tärna tomaterna
Lövbiffspanna

Lövbiffspanna

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Ta upp köttet. Skala och halvera lökarna om de är stora
Grekiska färsbiffar med tzatziki

Grekiska färsbiffar med tzatziki

Blanda färs, citronskal, persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Skär osten i små bitar och blanda med färsen
Juliga köttbullar

Juliga köttbullar

Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
Lussebullar med vit choklad

Lussebullar med vit choklad

Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda saffran + socker och mjölk i en kastrull, och värm till 37°
Salami och broccolipaj

Salami och broccolipaj

Pajdeg. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg
Italiensk köttfärslimpa

Italiensk köttfärslimpa

Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, finhackad lök, ägg, fond, salt och peppar
Snabbjäst källarfranska till frukost

Snabbjäst källarfranska till frukost

De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis

Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme i en gryta med olja. Höj värmen, tillsätt färsen och stek den smulig
Asiatisk köttfärssås

Asiatisk köttfärssås

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel
Mousse med After Eight

Mousse med After Eight

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Fiskburgare med chilimajonnäs

Fiskburgare med chilimajonnäs

1 Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ svalt. 2 Skölj fisken, torka den och skär den i grova bitar
Äppelkaka

Äppelkaka

☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Magiskt sockerkaka med äpple. 2 ägg. 2,5 dl socker. Vispa till poröst. Smällt 50 g smör , ställ åt sidan o häll i 2 dl mjölk
Scones – klassiskt recept

Scones – klassiskt recept

Så här gör du 15 minuter Sätt ugnen på 250°C Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke
Kokosrutor

Kokosrutor

Kokosrutor. Foto. Josefin Casteryd från boken Sött från förr. Dessa helt fantastiskt saftiga och goda små kokosrutor kommer från ett gammalt släktrecept som jag hittat i min morfars mors sparade anteckningsbok
Kryddig korv med bönor

Kryddig korv med bönor

Dela korven i mindre bitar. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna och stek korven i cirka 5 minuter tills den fått färg på bägge sidor
TEKAKOR

TEKAKOR

God morgon,. Tänk att i morse var jag inte sugen på pannkakor så det fick bli tekakor istället. Mmm, varma tekakor med ost, smör och marmelad Du hittar receptet nedan