Knäck äggen och vispa sönder dem med en gaffel. Blanda äggen med vatten, salt och svartpeppar. Smält 1 tsk av matfettet i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Magiskt sockerkaka med äpple. 2 ägg. 2,5 dl socker. Vispa till poröst. Smällt 50 g smör , ställ åt sidan o häll i 2 dl mjölk
Kokosrutor. Foto. Josefin Casteryd från boken Sött från förr. Dessa helt fantastiskt saftiga och goda små kokosrutor kommer från ett gammalt släktrecept som jag hittat i min morfars mors sparade anteckningsbok
God morgon,. Tänk att i morse var jag inte sugen på pannkakor så det fick bli tekakor istället. Mmm, varma tekakor med ost, smör och marmelad Du hittar receptet nedan