Stycka kycklingen i portionsbitar, salta och peppra. Vänd dem i mjöl blandat med basilika och timjan. Bryn kycklingdelarna på båda sidor i smör i en stekpanna
Blanda ägg, brödtärningar, tomatjuice, persilja, oregano, salt, peppar och vitlök och låt blandningen stå och dra ca 10 minuter tills brödet sugit åt sig vätska
Jag har aldrig gjort köttfärslimpa tidigare. Men efter att ha läst Mårtenssons årskrönika, där de plockade fram godbitarna från 2011, fick jag upp ögonen för en ItalienskKöttfärslimpa som de gjort. ItalienskKöttfärslimpa 4 port400 g nötfärs½ dl ströbröd1½ dl mjölk2 schalottenlökarsalt och peppar1 ägg1 boll mozzarella 1 pkt skivat bacontorkad basilikaSlå ströbrödet i en skål med mjölk och låt det svälla 5 minuter. SåsSky från köttfärslimpan1 dl vatten1 msk kalvfond1½ dl grädde1 msk svart vinbärsgelémaizenaredningsalt och pepparSlå skyn från färsen i en gryta, koka upp med vatten, fond, grädde och gelé. ItalienskKöttfärslimpa 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.