Skala och skiva potatis och morot. 14 st potatis. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Tärna skinkan och lägg ner den i stekpannan tillsammans med färsen och bryn allt jämnt smuligt. Blanda samman den väl avrunna pastan med köttfärsen och lägg det i en smord eldfast form
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager med sås, osv
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta
Köttfärsgratäng. Varva köttfärsås, riven ost och potatis i formen,avsluta med ett lager köttfärs. Lägg i köttfärsen och stek den ihop med löken, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.